Hlavní obsah

Na konec prázdnin chystá policie skoro 60 Kryštofů

Právo, zr

Krušný konec tohoto týdne čeká české řidiče. S koncem prázdnin zahajuje dopravní policie skoro šedesát kontrolních akcí, které se mezi českou motoristickou veřejností vžily pod heslem Kryštof.

Článek

Podle upřesnění z policejního prezídia půjde o celkem 56 akcí v jednotlivých regionech. Policisté se zaměří na běžný dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Zvýšenou pozornost budou pochopitelně věnovat použití autosedaček pro děti. S kontrolami začala na některých místech policie už v pondělí. Nasazen má být někde i vrtulník.

V pondělí, v první den nového školního roku, pak budou dopravní policisté hlídat přechody pro chodce.

Akce nazvaná "Zebra se za tebe nerozhlédne" se tentokrát soustředí na bezpečné přecházení vozovky a na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech.

V roce 2003 policie poprvé využila jména patrona pocestných, svatého Kryštofa, po kterém pojmenovala celorepublikovou dopravní akci.

„Přitom Kryštof byl název pouze pro jednu z mnoha dopravně-bezpečnostních akcí. Když dnes ale policie oznámí jakoukoli podobnou akci, v médiích se okamžitě objeví, že je další Kryštof, byť se akce jmenuje úplně jinak,“ řekl Právu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám