Hlavní obsah

Řidiči si mohou ověřit situaci v dopravě na novém webu, zatím omezeně

Novinky, znk
PRAHA
Aktualizováno

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) spustilo v úterý internetové stránky, které mají pomoci motoristům získat všechny potřebné informace o dopravě. Web obsahuje informace o uzavírkách, nehodách a omezeních provozu na silnicích. Zatím je funkční jen zkušební verze stránek. Ty se tak kvůli velkému zájmu načítají pomalu či vůbec. Start naostro bude od příštího roku.

Foto: Petr Blahuš, Právo

Článek

„Jde například o informace o dopravních nehodách, počasí, překážkách provozu, kolonách, uzavírkách, objížďkách a dalších výjimečných událostech, které mají vliv na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích,“ uvedl generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík.

Po otevření stránek dopravniinfo.cz stačí zadat lokalitu, silnici nebo trasu, a upřesnit datum. Informace o silničním provozu se zobrazují jak na mapě, tak v seznamu po pravé straně. Mezi dalšími informacemi je také hustota provozu, dopravní stupně na silnicích, jejich sjízdnost, počasí a také aktuální snímky z kamer a varovné texty z informačních tabulí.

Řidiči mohou zjistit informace o dopravě na novém webu ŘSD.

Informace do systému dodávají například státní a místní policie, hasiči, zdravotníci, správcové komunikací, dopravní informační centra měst. Upozornit na nehody či jiná omezení mohou i sami řidiči.

Jediným problémem je, že se stránky v současné době načítají velice pomalu. Mluvčí ŘSD Martina Vápeníková to vysvětlila velkým zájmem o aplikaci. "V jeden moment se po odvysílání informace o spuštění webu přihlásilo 6 000 lidí," řekla Novinkám. To je problém vzhledem k tomu, že web je do konce prosince ve zkušebním provozu. Fungování aplikace se dolaďuje. "Od 1. ledna by to mělo běžet jako hodinky," ujistila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám