Hlavní obsah

ČSSD zlomila hůl nad zastupitelem, který opilý napadl ženu v tramvaji

Novinky, jov
Aktualizováno

Sociální demokraté zlomili hůl na svým zastupitelem z Prahy 5 Věňkem Fořtem, který měl v opilosti napadnout ženu v tramvaji. Vyzvali ho, aby se vzdal všech funkcí v rámci zastupitelstva. Pokud tak neučiní sám, chtějí jednat v rámci radniční koalice o jeho odvolání.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

ilustrační foto

Článek

Zastupitelé za ČSSD na Praze 5 se v pátek usnesli, že urychleně vyvolají jednání s koaličními partnery o nahrazení Fořta ve všech funkcích, které na radnici zastává. A to v co nejbližším termínu.

Fořta, který je například šéfem sociálního výboru, přitom vyzvali, aby na tyto funkce rezignoval sám a nekomplikoval tak situaci. ČSSD je v Praze 5 v koalici s ODS a SNK-ED.

Prohledával ženu kvůli mobilu

„Byl mu odcizen mobil a on se jal vykonávat spravedlnost v tom směru, že se snažil prohledávat nějakou osobu v této tramvaji. Což mu samozřejmě nepřísluší a je to zcela nevhodné,“ řekl v pondělí na tiskové konferenci k Fořtovu incidentu, který se odehrál 3. srpna, šéf ČSSD Jiří Paroubek. Ten je zároveň předsedou sociální demokracie na Praze 5 a usnesení zastupitelů uvítal. Odmítl, že by šlo o uplatnění presumpce viny.

„Nemůžu vyšetřovat nebo někdo nemůže v ČSSD vyšetřovat, jak to bylo s tím jeho opilstvím. Prostě to bylo nevhodné a takto na to naši funkcionáři na Praze 5 reagovali a já to jenom vítám,“ sdělil.

Fořt se odmítl vyjádřit

„Nechci se k tomu vyjadřovat, ale doporučoval jsme klubu (zastupitelů za ČSSD), aby počkal na výsledek šetření, protože celá záležitost momentálně je v šetření, tedy není ukončena,“ řekl v reakci Novinkám Fořt.

Reklama

Výběr článků

Načítám