Hlavní obsah

Petra Paroubková v nemocnici, potratila

Novinky, jky
PRAHA
Aktualizováno

Manželka předsedy ČSSD Jiřího Paroubka Petra (34) leží od pátku v motolské nemocnici kvůli náhlé zdravotní indispozici. Podle informací Novinek u ní došlo k samovolnému potratu a je hospitalizována na gynekologicko-porodnické klinice. Paroubek ve svém odpoledním prohlášení hospitalizaci potvrdil. K informaci, že jeho žena potratila, uvedl, že ke spontánnímu potratu došlo už minulý týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Petra Paroubková s manželem Jiřím na čtvrteční oslavě 56. narozenin předsedy ČSSD.

Článek

Ještě ve čtvrtek večer byla Paroubková na oslavě narozenin svého manžela a velmi dobře se bavila.

"V reakci na četné dotazy médií sděluji, že moje žena Petra měla dnes náhlou zdravotní indispozici s následnou hospitalizací. Samovolným přerušením těhotenství jsme bohužel přišli před týdnem o radostnou rodinnou událost, na kterou jsme se oba velmi těšili," sdělil v pátek Paroubek.

"Ze zdravotních komplikací jsme smutní, ale víme, že život půjde dál," doplnil šéf ČSSD s tím, že svou ženu velmi miluje a bude se snažit jí poskytnout maximální psychickou podporu.

"Veřejnost a zástupce sdělovacích prostředků současně se vší vážností prosím o maximálně možnou lidskou ohleduplnost k naší rodině," uzavřel Paroubek s tím, že nebude poskytovat žádné další informace.

Paroubková ruší program

"Potvrzuji, že u nás tato pacientka opravdu je, ale vzhledem k tomu, že si to rodina nepřeje, tak neposkytujeme bližší informace," řekla Novinkám mluvčí fakultní nemocnice Motol Eva Jurinová.

Dnes večer se pak měla Paroubková účastnit soutěže Muž roku 2008 v Náchodě. Asistent Petry Paroubkové však pořadateli soutěže Davidu Novotnému dopoledne volal a ze zdravotních důvodů její účast na slavnostním večeru zrušil.

Petra Paroubková, která za deset dní oslaví pětatřicáté narozeniny, se nikdy netajila tím, že by chtěla mít se svým mužem děti. V médiích se letos opakovaně vyjádřila, že by v blízké budoucnosti chtěla mít dítě.

Vyjádření Jiřího Paroubka
V reakci na četné dotazy médií sděluji, že moje žena Petra měla dnes náhlou zdravotní indispozici s následnou hospitalizací. Samovolným přerušením těhotenství jsme bohužel přišli před týdnem o radostnou rodinnou událost, na kterou jsme se oba velmi těšili. O těhotenství jsme s manželkou vzhledem k časnosti, čerstvosti a našemu soukromí dosud veřejnost z pochopitelných důvodů neinformovali. Navíc se domníváme, že tato informace nebyla pro veřejnost důležitá, ale možná že bude nyní pochopitelný médii komentovaný letní odpočinek, který jsme si s ohledem na Petřino zdraví dopřáli. Ze zdravotních komplikací jsme smutní, ale víme, že život půjde dál. Vzhledem k tomu, že svou ženu velmi miluji, budu se snažit jí poskytnout maximální psychickou podporu, aby měla možnost si odpočinout a nabrat nové síly. Veřejnost a zástupce sdělovacích prostředků současně se vší vážností prosím o maximálně možnou lidskou ohleduplnost k naší rodině. Žádné další informace k dané záležitosti poskytovat nebudeme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám