Hlavní obsah

Šéf firmy Bögl a Krýsl: naši zaměstnanci ve Studénce nic nezanedbali

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Josef Krýsl, generální ředitel společnosti Bögl a Krýsl tvrdí, že jeho lidé při rekonstrukci zříceného mostu ve Studénce na Novojičínsku nic nezanedbali. O tom, proč policie jeho zaměstnance zadržela, neměl bližší informace.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

„My celou věc vnímáme pořád stejně. Tak, že ti lidi neudělali žádnou chybu. Nejsme si vědomi, že by něco zavinili nebo zanedbali. Víc k tomu zatím nechci říkat,“ uvedl v pátek Krýsl.

Policie ve středu večer zadržela zástupce ředitele ostravské pobočky jejich stavební firmy Oldřicha Magnuska a vedoucího technického úseku Zdeňka Malého. Podle informací Práva hledá firma oběma zaměstnancům kvalitní advokáty.

„V republice je odborníků na dopravní stavby velmi málo, takže je pro ně složité někoho najít,“ řekl Právu zdroj seznámený s průběhem vyšetřování.

K možným příčinám zřícení mostu se nechtěl Krýsl rovněž vyjadřovat. „O tom už bylo tolik spekulací, že opravdu k tomu nechci nic říkat, zeptejte se vyšetřovatele,“ uvedl Krýsl. Odmítl také upřesnit, jestli firma případně odškodní rodiny obětí tragické vlakové nehody, přestože již dříve uvedl, že o tom jednají.

„Čekáme na vyjádření spolumajitele z Německa, pokud od něj dostaneme souhlasné stanovisko, určitě v tom budeme činit nějaké kroky,“ řekl na začátku týdne Krýsl. V pátek k tomuto tématu sdílný nebyl.

Podle informací Práva chtěli dělníci práci na opravě mostu urychlit, aby odpoledne mohli vidět zahájení olympijských her. Měli začít pracovat na stavbě neplánovaně už v pátek dopoledne, i když o tom nikdo nevěděl. Konstrukce mostu se totiž měla vysouvat až v pátek večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám