Hlavní obsah

Tropům odzvonilo, na konci týdne teploty spadnou pod 20 stupňů

Novinky, znk
PRAHA

Tropy, které se v Česku objevily ještě začátkem týdne, byly letos zřejmě poslední. Do ČR přichází od západu ochlazení. Teploty budou postupně padat a v sobotu dokonce průměrná maximální teplota nepřesáhne 19 stupňů. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Příští týden budou teploty mezi 20 a 25 stupni.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tropická vedra už zřejmě letos nebudou.

Článek

Ještě v úterý panovaly na východě a jihu Čech teploty okolo 32 stupňů, podle ČHMÚ ale v následujících dvou týdnech se tropické dny už nevyskytnou. V sobotu by nemělo být více než 19 stupňů.

Na čtvrtek meteorologové předpovídají ještě teploty okolo 25 stupňů, pátek už má být ale deštivý a poměrně chladný. Teploty zřejmě dosáhnou 21 stupňů Celsia.

A co příští týden? "Počasí bude převážně pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu. Očekáváme převážně polojasno až oblačno, přechodně s dešťovými přeháňkami nebo občasným deštěm, místy bouřkami," uvedl Meteopress. Teploty se budou v nočních hodinách pohybovat od 16 do 12 stupňů, odpolední teploty v intervalu 20 až 25 stupňů.

Podle ČHMÚ má být konec letošních prázdnin průměrný co do srážek i teplot. Počátek září bude možná chladnější, než činí dlouhodobý průměr pro období návratu dětí do škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám