Hlavní obsah

Policie vyhlásila tendr na motorky, nikdo se nepřihlásil

PRAHA

Po výběrovém řízení na nové policejní vozy, které vyhrála Škoda, policie vyhlásila tendr i na nové motocykly. Žádná firma se ale do něj nepřihlásila. V úterý sdělila mluvčí policejního prezidia Veronika Benediktová.

Článek

Výběrové řízení Policie ČR vyhlásila v červnu letošního roku s tím, že má zájem nakoupit 70 nových jednostopých strojů. V pondělí skončil příjem nabídek, a přestože se o podmínky soutěže zajímalo sedm společností, žádná neposlala svou nabídku, uvedla Benediktová. Podle slov mluvčí bude nyní policejní prezidium analyzovat důvody nezájmu, aby mohla být v co nejkratší době vyhlášena nová soutěž.

Policie chce za motocykly zaplatit přibližně 41 miliónů korun bez DPH. Motocykly by měly být vybavené radary a ze 70 strojů má být 51 kusů o objemu válců minimálně 600 centimetrů krychlových, 19 motocyklů má mít minimální obsah motoru 1100 centimetrů krychlových. Dodavatel by měl také zaškolit 140 policistů v bezpečné jízdě a používání přístrojů.

Všechny stroje mají být již v nových policejních barvách, jejich maximální rychlost musí být alespoň 180 kilometrů v hodině. Mají jezdit především po dálnicích a rychlostních komunikacích, slabší stroje by měly vypomáhat i jinde. Nové motocykly tak doplní 40 silných strojů značky Honda, které policie zakoupila v loňském roce.

Tendr na rychlá policejní auta finišuje

V tomto týdnu bude také uzavřena možnost podávat přihlášky na výběr 16 rychlých policejní aut. Na další krok v obnově policejního autoparku by mělo dojít 15. listopadu, kdy by měli policisté převzít 500 vozů Škoda Octavia.

Jedná se o první část kontraktu, na kterém se dohodli zástupci policejního prezidia a společnosti Škoda Auto. Škoda vyrobí policii celkem 2800 nových vozů v hodnotě 1,32 miliardy korun. Letos by měla Škoda dodat 1300 vozů v policejní verzi a 100 civilních aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám