Hlavní obsah

V noci se do Česka přiženou bouřky a ochladí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od čtvrtečního do pátečního večera bude přes území ČR procházet od západu studená fronta. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami doprovázenými přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru kolem 25 metrů za sekundu (90 kilometrů za hodinu).

Foto: Petr Josek, Reuters

Článek

Bouřky se mohou vyskytnout ve čtvrtek v noci a v pátek ráno v Čechách, během pátečního dne na Moravě a ve Slezsku. ČHMÚ varuje před nebezpečím blesků. Lidé by se neměli zdržovat v blízkosti větších stromů nebo stožárů.

Varování s vysokým stupněm nebezpečí platí od čtvrtka od 22:00 do pátku 20:00. Na některých místech by mohlo napršet až 30 milimetrů srážek na metr čtvrteční.

"Nutno dávat pozor i na možnost pádu drátů elektrických rozvodů. Za jízdy autem je dobré snížit rychlost jízdy, v případě krupobití, výrazného zesílení větru či deště i zastavit na bezpečném místě," varuje ČHMÚ.

Tropy skončí

Zatímco ve čtvrtek ještě teploty na mnoha místech dosáhnou 30 stupňů, v pátek už by to mělo být jen 25. Ještě více se má ochladit v sobotu, teploty přes den vystoupí v průměru na 22 stupňů. Ty ranní se budou pohybovat kokem 13 stupňů, v noci na neděli dokonce jen kolem 11 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám