Hlavní obsah

ČT zvažuje vypovězení smlouvy s advokátem, který vymáhá poplatky

– PRAHA

Česká televize (ČT) zvažuje, že vypoví smlouvu s advokátem Daliborem Kalcsem, který pro ni zajišťuje vymáhání dlužných koncesionářských poplatků. Právník rozeslal přes 25 tisíc výzev podnikatelům, údajným neplatičům. Ukázalo se, že výzvy jsou přinejmenším problematické.

Článek

"Česká televize považuje aktuální způsob oslovování živnostníků v rámci vybírání televizních poplatků za nešťastný s ohledem na rozsah a formu tohoto oslovení," řekl Právu mluvčí televize Ladislav Šticha.

Například jeden ze stěžovatelů podle Mf Dnes obdržel dopis s výzvou, že má zaplatit desetitisícovou pokutu a dlužné koncesionářské poplatky za svou firmu, která opravuje a prodává televize. "Překvapilo mě to, žádný takový podnik nemám," konstatoval. Dopis ho varuje, že pokud nezaplatí, čeká ho soud.

"Advokát, který s Českou televizí spolupracuje, rozeslal bez předchozího projednání s televizí dopisy formou a s obsahem, který nebyl s Českou televizí v dostatečném předstihu konzultován. Za této situace bude Česká televize požadovat okamžitou nápravu s tím, že její vedení zváží další postup a nevylučuje ani vypovězení smlouvy,“ řekl Právu Šticha.

Kalcsovu advokátní kancelář vybrala ČT v roce 2006 na základě výběrového řízení. Advokát výzvy rozesílal na základě podkladů ze živnostenského a obchodního rejstříku.

Reklama

Výběr článků

Načítám