Hlavní obsah

Zeman by prezidentskou funkci určitě zvládl, řekl Klaus

PRAHA

Prezident Václav Klaus nepochybuje o tom, že expremiér a bývalý šéf ČSSD Miloš Zeman by zvládl prezidentskou funkci. "Nedržel bych hladovku, kdyby byl zvolen," řekl dále prezident na úterní tiskové konferenci.

Článek

"Žijeme v parlamentní demokracii, nemáme dědičnou monarchii a musím dodat, že jsem se vždycky s velkým nesouhlasem díval na pokusy mého předchůdce v této funkci, když jmenoval celou řadu kandidátů, které by se právě jemu na tuto funkci líbili. To jsem se velmi mračil a nehodlám to dělat ani teď," řekl Klaus v narážce na svého předchůdce Václava Havla.

"O tom, že je Miloš Zeman významnou postavou české politické scény a že by tu funkci určitě zvládl, já bych nepochyboval," dodal Klaus.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana usilují o podporu Zemana pro příští prezidentskou volbu. Občanské sdružení bylo 24. července oficiálně zaregistrováno ministerstvem vnitra.

Také Zeman se na adresu svého někdejšího politického rivalova několikrát pochvalně vyjádřil. Řekl, že prezidentskou funkci zvládá dobře a že je lepším prezidentem, než by byl on.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám