Hlavní obsah

Karlovy Vary měly kvůli dluhu asi 130 000 korun týden zablokovaný majetek

Právo, ČTK, mák
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Karlovy Vary měly přibližně týden zablokovaný majetek. V důsledku neuhrazení přibližně 130 tisíc korun na soudních poplatcích nesměly nakládat s nemovitým majetkem ve výši až osm miliard korun. Blokace skončila v pátek.

Článek

Karlovým Varům zablokoval exekutor nemovitý majetek v celkové hodnotě šest až osm miliard korun. Na jeho pokyn dočasně zabránil katastrální úřad veškerému nakládání s nemovitostmi. Do této situace se město dostalo kvůli částce asi 130 000 korun, jíž mělo uhradit jako soudní poplatek. Náměstek primátorky Tomáš Hybner v průběhu pátečního dne řekl, že situace se řeší a očekává, že co nejdříve bude majetek opět odblokován, což se také stalo.

Pochybení podle Hybnera způsobil odbor kultury magistrátu města, když včas neuhradil poplatek související s ukončenými soudními spory kvůli rekonstrukci divadla a nereagoval ani na následující výzvy. Spory město ukončilo proto, že nebylo reálné, aby v nich uspělo.

Do situace, kdy exekutor zablokoval veškerý nemovitý majetek, se Karlovy Vary nedostaly poprvé. Obdobná situace nastala loni v dubnu. Tehdy to bylo kvůli neuhrazené částce 8700 korun, kterou mělo zaplatit po prohraném soudním sporu o dům.
Problémy s majetkem podle Hybnera tehdy vznikly vinou advokátní kanceláře, s níž město uzavřelo mandátní smlouvu. Po zaplacení bylo městu během několika dní opět umožněno s majetkem volně nakládat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám