Hlavní obsah

VIDEO: Předpověď slibuje krásný srpen bez extrémů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V srpnu už asi tropické teploty moc nebudou, snad kromě prvního srpnového dne, kdy meteorologové varují před vysokými teplotami. Měsíc by měl být spíše oblačný s občasnými srážkami. Vyplývá to z měsíční výhledové předpovědi, kterou ve čtvrtek vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Právo

Článek

Srpen bude jako celek teplotně i srážkově průměrný. Třicetistupňovou hranici zřejmě rtuť teploměru dlouhodobě překračovat nebude, meteorologové ale nevylučují, že se nad ní jeden nebo dva dny dostane. Větší pravděpodobnost je, že se tropické teploty vracet nebudou, řekl meteorolog ČHMÚ.

Střední Evropa je ale podle něj na dlouhodobé předpovědi zrádná, protože je na rozhraní mezi oceánským a kontinentálním klimatem, takže vysoké teploty stoprocentně vyloučit nelze.

V období do 10. srpna by mělo být proměnlivé počasí. Meteorologové očekávají oblačno nebo polojasno, místy s přeháňkami a bouřkami. Přechodně ale může být i zataženo s četnějšími srážkami. Přes den bude teploměr ukazovat 22 až 28 stupňů, kromě 1. srpna, kdy by mělo být až 33 stupňů. V noci budou teploty klesat na 18 až 12 stupňů.

Od 11. do 20 srpna bude oblačno s občasnými přeháňkami a bouřkami, přechodně předpověď slibuje polojasno. Ve dne se budou teploty pohybovat od 21 do 27 stupňů, v noci od 16 do deseti stupňů.

Poslední prázdninová dekáda přinese oblačno a přechodně zataženo. Občas bude pršet a na většině území budou hrozit bouřky. Rtuť teploměru bude přes den ukazovat 18 až 24 stupňů, v noci 14 až osm stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám