Hlavní obsah

Čunkův audit i přes pochyby považuji za uzavřený, řekl Topolánek

– PRAHA

Premiér Mirek Topolánek považuje otázku auditu financí vicepremiéra Jiřího Čunka za uzavřenou. Audit si u firmy Kroll zadal ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Ten chce, aby Kroll v auditu pokračoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Mirek Topolánek (ODS)

Článek

Topolánek v úterý zopakoval, že šetření přineslo odpověď na tři základní otázky týkající se Čunkova údajného úplatku. Z výsledků zkoumání neplyne, že by Čunek úplatek přijal.

Schwarzenberg ale chce, aby Čunek poskytl auditorům úplné znění policejního spisu. V tom, co předal, chybělo asi 700 stran včetně konečného posudku na společnost Vsetínské byty, kolem které se kauza s úplatkem točila. Ohledně posudku podle firmy Kroll chybí asi 150 stran.

Čunek řekl, že nevěděl, že některé stran v kopii spisu chybí, a slíbil, že je dodá. "Vše, co jsem dostal od svých advokátů, jsem auditorům předal,“ uvedl Čunek. Policejních spisů prý měl několik krabic a nevěděl, že něco chybí. Spis měl celkem 4000 stran.

Celý text auditu v angličtině najdete ZDE a výtah v češtině ZDE

Topolánek už v pondělí řekl, že z výsledků neplyne, že by Čunek úplatek vzal. Z vlády prý neodejde ani on ani Schwarzenberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám