Hlavní obsah

Schwarzenberg seznámil Topolánka a Bursíka s Čunkovým auditem

PRAHA

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg v sobotu předběžně informoval vicepremiéra Martina Bursíka a předsedu vlády Mirka Topolánka o auditu financí vicepremiéra a šéfa lidovců Jiřího Čunka. Novinkám to potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Článek

Schwarzenberg o tom oba politiky informoval na společné schůzce. Podrobnosti ze zprávy zveřejní až příští týden, potvrdila Novinkám Opletalová s tím, že přesné datum zatím stanoveno není.

Schwarzenberg dal audit vypracovat na základě jarní dohody s lídry koalice. Ministr zahraničí si na prověrku původu majetku vicepremiéra a lidoveckého předsedy Jiřího Čunka najal americkou detektivní kancelář Kroll.

Závěry šetření obdržel už před téměř dvěma týdny, studovat ho prý začal až ve středu. To kritizoval prezident Václav Klaus i opozice.

O závěrech šetření, na jehož základě by se měly odvíjet případné změny v kabinetu, tak zatím politici i média pouze spekulují. Předseda lidovců v pátek novinářům řekl, že obsah analýzy nezná, a naznačil, že by se k ní rád vyjádřil, případně doplnil dokumentaci. Pak se vrátil na dovolenou. Bursík se ke kauze vyjádří v neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám