Hlavní obsah

Ministr postavil šéfa Vězeňské služby Kulu mimo službu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil postavil v pátek šéfa vězeňské služby Luďka Kulu mimo službu. Novinkám to sdělila tisková mluvčí ministerstva Zuzana Steinerová.

Článek

Podle policie ředitel vězeňské služby spolu se svým bývalým náměstkem Zdeňkem Kreuzziegerem připravili stát v souvislosti se zakázkou na rušičky mobilních telefonů ve věznicích o bezmála 20 miliónů korun. Hrozí jim dva roky až osm let vězení.

Ministr své rozhodnutí podle informací Práva zdůvodnil informacemi, které v pátek obdržel od policie. Policie ve svém dopise uvedla, že sice Kula vyšetřování ovlivnit nemůže, ale zásadní problém vidí v tom, že stíhaný Kula stojí v čele instituce, kterou měl zároveň svým údajným jednáním poškodit.

Kula se k informaci o postavení mimo službu dozvěděl od Pospíšila telefonicky. „Trochu jsem s tím předem počítal. Pan ministr se rozhodl tak, jak se rozhodl, a já to respektuji,“ řekl Právu Kula.

Minulý týden Pospíšil řekl, že Kulu odvolá, pokud policie dojde z závěru, že jeho setrvání ve funkci může vyšetřování kauzy ohrozit.

Kula tento týden prohlásil, že pokud státní zástupce nevyhoví jeho stížnosti proti jeho stíhání, hodlá sám požádat ministra, aby ho postavil mimo službu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám