Hlavní obsah

Íránské testy ujistily Wolfa o radaru, zřejmě ho podpoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Petr Wolf, který před nedávnem opustil řady ČSSD, je čím dál více přesvědčený, že na podzim podpoří umístění radaru v Brdech. "Spíše ano, zvláště potom, co Írán vypustil svých devět střel," řekl ve čtvrtek Právu. Wolf zároveň zopakoval, že je kvůli svému postoji k radaru terčem výhrůžných sms zpráv.

Foto: ČTK

Poslanec Petr Wolf

Článek

Počet výhrůžných zpráv podle Wolfa narostl hlavně poté, co v médiích před časem řekl, že proti výstavbě radaru nic nemá.

Poslanec, který v červnu opustil poslanecký klub a posléze i samotnou ČSSD, se stále obává o zdraví své rodiny. Podle svých slov uvažuje, že by ministerstvo vnitra požádal o ochranku, uvedla MFDnes.

Petr Wolf se kvůli výhrůžkám už v červnu obrátil na policii. O ochranu zatím nežádal. ČSSD a její předseda Jiří Paroubek Wolfa obviňují, že ze strany odešel na nátlak ODS.

To Wolf popírá. Naopak tvrdí, že ho před prezidentskou volbou vydíral právě Paroubek. Wolf se totiž netajil tím, že nepodpoří kandidáta sociální demokracie Jana Švejnara. Poslanec tvrdí, že ho Paroubek vydíral kvůli miliónovým dotacím, které získala Wolfova firma.

Paroubek poté na Wolfa podal trestní oznámení pro pomluvu a poškozování dobrého jména. Vyzval Wolfa, aby ke svým tvrzením předložil relevantní důkazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám