Hlavní obsah

Koncem měsíce přijdou do Česka tropy, jinak bude pršet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Meteorologové vydali předpověď na následujících třicet dnů. Během nich nás nemají čekat žádné extrémy. Očekávají se průměrné teploty i srážky. Nejvydařenější má být poslední červencová dekáda, během níž můžeme čekat i tropické teploty, uvedl ve čtvrtek Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Článek

Poslední dekáda července by měla přinést odpolední teploty ojediněle i nad 30 stupňů. Jinak se bude od 11. do 20. července počasí stále měnit, bude spíše oblačno. Srážky se budou vyskytovat na celém území ČR, většinou budou mít podobu občasného deště nebo přeháněk, zpočátku mohou být místy i silnější bouřky.

Zmenšování oblačnosti spojené s oteplením bude jen krátkodobé. V noci budou teploty mezi jedenácti až sedmnácti stupni. "Odpolední teploty vyšplhají maximálně na 22 až 28 stupňů, přechodně budou v Čechách i nižší," řekl Novinkám Miloš Dvořák z ČHMÚ.

Během posledních deseti dní v červenci čekají meteorologové méně oblačnosti a více slunečních dní. "Od 21. do 31. července bude převládat počasí spíše slunečné, jen ojedniněle s přeháňkami nebo bouřkami," doplnil Dvořák.

Průtrže se objeví hlavně na konci měsíce. Ranní teploty budou mezi šestnácti a deseti stupni Celsia. Přes den se vyšplhají na 23 až 29 stupňů Celsia. Postupně se budou teploty zvyšovat na 30 stupňů.

Srpen začne chladně

Na začátku srpna se ale opět ochladí. Bude spíše deštivo, zpočátku měsíce se vyskytnou i bouřky. Na konci první srpnové dekády bude srážek ubývat. Ranní teploty se budou pohybovat velmi nízko, mezi třinácti až sedmi stupni Celsia, nejvyšší denní mezi devatenácti až pětadvaceti stupni Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám