Hlavní obsah

Nejzadluženějším přeběhlíkem je Pohanka, musí splatit přes dva milióny

Právo, nig

Jsou čtyři, nepatří do žádného klubu, ač je do Sněmovny vyneslo členství v ČSSD. Na všech ulpělo díky prohlášením jejich bývalých stranických kolegů podezření, že za jejich odchodem ze strany byla politická korupce. Nejzadluženějším z přeběhlíků je Michal Pohanka, musí splatit přes dva milióny korun.

Článek

Podle přiznaných vedlejších příjmů je na tom nejlépe poslední z nich, který ČSSD opustil teprve nedávno. Petr Wolf zveřejnil, že si loni přivydělal 227 440 Kč. Nic mu prý nevyneslo jeho podnikání. Nejvíce – více než 163 tisíc – mu zajistilo pedagogické působení na Slezské univerzitě, za stejnou činnost na ostravské Vysoké škole báňské získal 45 tisíc. Jako vládní zmocněnec dostal od Čunkova ministerstva pro místní rozvoj 16 tisíc korun.

Na straně mínusu ve svém osobním účtu má Wolf hypotéku u Komerční banky ve výši 1 012 539 Kč a k tomu ještě splácí leasing u Škofinu 218 tisíc.

V zadlužení jej trumfl jeho bývalý kolega, brněnský lékař Michal Pohanka, který nepřiznal ani korunu vedlejších příjmů, zato třem bankovním domům musí splatit více než dva milióny korun. Vzal si totiž dvě hypotéky a dva úvěry. Pohanka přitom působí také jako pedagog na pražské a brněnské lékařské fakultě a k tomu ještě provozuje lékařskou praxi.

Dva zbývající odpadlíci Miloš Melčák a Evžen Snítilý podle svých majetkových přiznání nemají žádné vedlejší příjmy a ani dluhy. Pouze Snítilý zveřejnil, že je členem dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám