Hlavní obsah

Paroubek převedl byt i s hypotékou na syna

Právo, jov
PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve čtvrtek oznámil, že převedl byt v pražské Symfonické ulici na svého syna. „Stalo se tak v červnu. Dohodli jsme se na darovací smlouvě a na tom, že syn převezme veškeré závazky. To je asi těch 2,8 miliónu úvěru, které zbývá zaplatit během příštích dvaceti let,“ uvedl Paroubek.

Článek

Ten ve svém majetkovém přiznání za loňský rok uvedl, že mu po rozvodu s manželkou Zuzanou v rámci vypořádání společného jmění zůstaly dva byty. První, v osobním vlastnictví v Symfonické ulici, byl za 3,9 miliónu, druhý družstevní ve Foglarově ulici stál 1,6 miliónu. Paroubek dále přiznal hypotéku, úvěr a leasing na auto. První závazek jsou zmíněné 2,8 miliónu převedené nyní na syna, druhý 680 tisíc a třetí 260 tisíc. Nyní bydlí s manželkou Petrou v bytě, který patří jí.

Paroubek loni oznámil, že bude pomáhat své bývalé ženě Zuzaně s její charitativní činností. Včera ale sdělil, že se v této věci neangažuje.

„Předpokládám, že nějaké příjmy to občanské sdružení má, ale já se v tom neangažuji,“ oznámil. „Jsem přesvědčen, že má bývalá žena nezneužila ani korunu z těch prostředků, které jí přišly do občanského sdružení. Ale ona také nedala na některé mé rady zveřejňovat všechny příjmy a také alespoň skupiny výdajů, což se dodnes nestalo,“ uvedl Paroubek.

Tomu vadí především negativní publicita kolem sdružení. „Co má vzbuzovat v komentářích některých deníků negativní konotace, tak myslím, že tyto věci prostě dělat nebudu,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám