Hlavní obsah

Paroubek: Wolf je lhář, nevydíral jsem ho a chci omluvu

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, jov

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve čtvrtek pohrozil poslanci Petru Wolfovi, že pokud nedementuje svá slova o tom, že se jej pokusil lídr největší opoziční strany vydírat při prezidentské volbě a neomluví se, bude se bránit právní cestou. Wolfovo obvinění označil Paroubek za lživé.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek (ČSSD)

Článek

"Obvinění z vydírání je tak intenzivním a hrubým zásahem do mých osobnostních práv, že již přesahuje přípustnou míru svobodné diskuse v demokratické společnosti. A to nelze tolerovat,“ uvedl Paroubek.

Poslance vyzval, aby předložil důkazy pro své tvrzení. Pokud to neučiní, měl by podle lídra ČSSD svá slova dementovat a omluvit se nejen jemu, ale i sociální demokracii.

"Pokud tak neučiní v následujících třech dnech, bude se ČSSD svých práv domáhat soudní cestou,“ píše se v tiskovém prohlášení strany. Právní cestou by se v takovém případě bránil také Paroubek.

Wolf: Je to jen důkaz, co se v ČSSD děje

Petr Wolf se proti případné žalobě bude bránit. "Zaujaly mne ty tři dny. Tady máte jasné důkaz toho diktátorství, co se děje v té straně, toho mého podstatného důvodu, proč jsem odešel. Považuji to za zcela nekorektní a neslušné, zvláště po tom, co se děje jak mně tak mé rodině. Nevidím důvod se omlouvat a jistě, že se budu bránit jakékoliv žalobě," řekl Novinkám Wolf.

Případem se zabývá protikorupční policie

Wolf, který nedávno odešel z ČSSD, o víkendu prohlásil, že ho Paroubek tlačil k volbě Jana Švejnara pod pohrůžkou, že zveřejní informace o údajných nesrovnalostech při čerpání dotace ve firmě, kde poslanec působil. "Po mém odchodu z ČSSD se okamžitě tato kauza objevila v médiích," podotkl Wolf.

Protikorupční policie se o spornou několikamiliónovou dotaci, kterou dostala poslancova firma před třemi lety, začala zajímat tento týden. Bude se snažit zjistit, zda poslanec peníze nezneužil a zda nebyl obětí vydírání.

Reklama

Výběr článků

Načítám