Hlavní obsah

Ultrapravicové maily posílal právník plzeňské radnice

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V aféře, kdy na ultrapravicové weby přicházely pobuřující e-maily přímo z plzeňské radnice, je namočený dnes už bývalý právník magistrátu Milan Duda. Informaci Deníku potvrdil Právu důvěryhodný zdroj z radnice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Duda, který pro město pracoval více než deset let, skončil v pátek rozvázáním pracovního poměru dohodou. Hrozí mu ale trestní stíhání, protože obsah příspěvků, které odesílal z úředního počítače, podle právních rozborů magistrátu hraničí s porušením zákona.

Z počítače na plzeňské radnici odcházely e-mailové příspěvky na webové stránky ultrapravicových organizací. Magistrátu se už podařilo odhalit, jaký erární počítač byl tímto způsobem zneužitý.

„Dneska podáme trestní oznámení na neznámého pachatele,“ sdělil Právu tajemník radnice Ivo Javůrek.

Padesátiletému právníkovi, který zneužití počítače údajně přiznal, hrozí i vyloučení z KDU-ČSL, kde byl řadovým členem. „Pokud se vše potvrdí, bude mu ukončeno členství,“ sdělil Oldřich Rozšafný, místopředseda místní organizace lidovců, jíž byl Duda členem.

Zřejmě skončí i jeho kariéra vysokoškolského učitele na Západočeské univerzitě. Vyjádření Milana Dudy se redakci nepodařilo získat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám