Hlavní obsah

Spory ODS v Rožnově zasáhly i Nečase

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vnitrostranické spory se nevyhýbají ani ODS. Její výkonná rada v pondělí odebrala licenci svému místnímu sdružení v Rožnově pod Radhoštěm. Důvody? „Nečekané zvýšení počtu občanských demokratů, kteří tam přišli, a prapodivná strategie, jež bourala dobré jméno naší strany. Na doporučení oblastní rady jsme toto místní sdružení zrušili,“ uvedl v úterý na dotaz Práva předseda Senátu Přemysl Sobotka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas

Článek

Obdobně se vyjádřil i místopředseda ODS, ministr práce Petr Nečas. „Poškozovali ODS, byl tam podezřelý růst počtu členů. Lidé zvenku působili dojmem přivlastnit si dobrou značku ODS. Dělali politiku nesmírně konfrontační a agresivní. Nemohla být nepovšimnuta totální nespolupráce na úrovni radnice,“ řekl Právu.

Právě kvůli sporům v rožnovské ODS už před časem přestoupil Nečas do vsetínského sdružení. Vrátí se zpátky, když vzniklo nové místní sdružení v Rožnově? „Zvolím náležité kroky, které teprve sdělím,“ uvedl.

V čele nového sdružení ODS stanul Alois Vychodil, místopředseda oblastní rady ODS ve Vsetíně, který požadoval odebrání licence svým rivalům.

„ODS mě zklamala“

Rozhodnutím výkonné rady ODS byl překvapen předseda zrušeného sdružení Ivo Jelínek, neboť mu to nikdo oficiálně nesdělil. Situaci vidí jinak. „Jsem opravdu hodně zklamán demokracií v ODS. Nikdo nás z vedení strany ani nepozval. Neberou na zřetel ani naše námitky, které jsme výkonné radě poslali,“ řekl Právu.

Vleklé spory přičítá Jelínek lidem, kteří podle něj lobbují na krajské úrovni. „Jde o skupinu asi deseti lidí. Jsou to bývalí radní, kteří jsou napojeni na městské prostory, platí nízké nájemné, kupují domy na náměstí. Dokázali zalobbovat u vrcholového vedení ODS. Situace je opravdu v Rožnově vážná,“ míní Jelínek.

Podle něj tito lidé neuspěli na volebním sněmu místního sdružení ODS. „Nastoupila nová generace a to se nelíbí Nečasovi. Ten mi ani neřekl, že přešel do vsetínské organizace a zařídil založení druhé ODS v Rožnově,“ sdělil Jelínek.

Na adresu Nečase uvedl, že jako ministr situaci nezvládá. „Stávkuje mu milión lidí,“ dodal Jelínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám