Hlavní obsah

Petr Wolf skoncuje s ČSSD, rozhodl se opustit stranu

• Aktualizováno
Novinky, Jiří Ovčáček, Naďa Adamičková

Poslanec Petr Wolf, který v sobotu opustil poslanecký klub ČSSD, se v neděli rozhodl odejít i ze strany. Poslanec Právu řekl, že odchází kvůli nedemokratickým praktikám ve straně, kvůli obrovskému tlaku, který je na něj vyvíjen a kterému nehodlá dál čelit.

Článek

Poslanec popírá, že by jeho odchod měl cokoli společného s ODS a tvrdí, že nepreferuje stranická dogmata.

Wolf v neděli odjel na služební cestu, proto ve středu nemůže opozice počítat s jeho hlasem při mimořádné schůzi Sněmovny k radaru. Před odletem poskytl Novinkám krátký rozhovor.

"Odlétám na dlouhodobě plánovanou služební cestu. Vracím se příští týden v sobotu," řekl Wolf v neděli Novinkám.

Váš odchod z klubu vyvolal ostrou odezvu šéfa ČSSD Jiřího Paroubka a předsedy poslanců Michala Haška. Tvrdí, že za vaším odchodem z klubu je ODS.

Pan Paroubek se musí nějakým způsobem sám zaštítit, protože ten klub vede tak, že mu poslanci utíkají. A odcházejí mu a on neví jak. To je jedna věc. Nevím z čeho usuzuje a měl by to prokázat, že se paktuji s ODS.

Budete se proti obvinění, že je váš odchod koordinován s ODS, bránit?

To jsou takové ubohosti, které já teď přehlížím. Ale pokud to přeroste určitou míru, tak se tím budou zabývat mí právníci.

Neobáváte se například, že v rámci „pomsty“ skončíte jako poslanci Melčák, Pohanka a Snítilý na propagačním plakátě ČSSD?

Myslíte, že to je pomsta? Mně to připadá jako vrchol ubohosti. Ale pokud se k tomu sníží, nechť to udělají.

ČSSD oznámila, že nebude párovat koaliční poslance. Co vy, jak se zachováte? Budete dodržovat tradici párování?

Jistě. Myslím si, že úroveň chování ve Sněmovně je na dost... Ne, nerozebírejme to. Udělám vše pro to, aby ta úroveň byla vyšší, pokud to jde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám