Hlavní obsah

V Údrči na Karlovarsku začíná technoparty

Právo, vor
ÚDRČ

Na pronajatou soukromou louku za Údrčí na Karlovarsku se začínají sjíždět stovky mladých lidí na technoparty, která má od pátku trvat po celý nadcházející víkend.

Článek

„Jedná se o uzavřenou a řádně nahlášenou akci, na které je možná účast pouze na pozvánky,“ uvedla mluvčí karlovarské policie Zdeňka Papežová.

„Technoparty má začít v pátek a trvat po celý víkend. Podle tradičních pořadatelů této akce na tomto místě se má sjet celkem tisíc až osmnáct set účastníků technoparty,“ pokračovala policejní mluvčí.

„Každou chvíli mají začít navážet soundsystémy,“ doplnila po desáté ráno Papežová, podle které má policie akci pod kontrolou.

„Jako vždy zajišťujeme v okolí veřejný pořádek a hlídáme plynulost dopravy,“ uzavřela mluvčí. Naposledy se technopárty za Údrčí konala první květnový víkend. Jenže technaře předčasně vyhnal z rozmáčené louky déšť. Někteří nedokázali se zapadlými osobními vozidly místo akce do konce víkendu opustit. Pomáhal jim místní podnikatel s malým traktorem.

foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek s použitím Mapy.cz

Ve stejný termín byla v Karlovarském kraji tehdy organizována technoparty také u Květnové na Sokolovsku, ale tam se sjelo pouze několik desítek účastníků. V Údrči jich bylo kolem patnácti set. Akce se tehdy obešla bez velkých incidentů. Policisté hlavně hlídali, aby technaři nerozjezdili s auty také sousední louky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám