Hlavní obsah

VIDEO: Tisíce fanoušků sledovaly zápas s Portugalskem na náměstích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé vystoupení českých fotbalistů na mistrovství Evropy, v kterém národní tým podlehl 1:3 Portugalsku, sledovali lidé na náměstích i v barech po celé republice. Prohře českého týmu na ženevském stadiónu přihlížely tisíce fanoušků na pražském Staroměstském náměstí nebo v ostravské ČEZ Areně.

Tisíce fanoušků obsadily Staroměstské náměstíVideo: ČTK

 
Článek

Nástup českého týmu vyvolal u řady diváků rozpaky. Fanoušky překvapilo nasazení Milana Baroše do základní jedenáctky. "Proč nehraje Václav Svěrkoš," stěžovali si v hlučínské hospodě 56 mnozí z příznivců ostravského Baníku, v jehož dresu se stal Svěrkoš letos králem ligových střelců.

V hlavním městě obsadily tisíce fanoušků Staroměstské náměstí. Mnozí lidé si vymalovali obličeje modrou, bílou a červenou barvou. S vlajkami přišli i portugalští fanoušci. Zápas sledovali i další zahraniční turisté a také řada bezdomovců.

Smutná fanynka českého týmufoto: Právo/Milan Malíček

Velkoplošné obrazovky čekaly na fanoušky u stanic metra Anděl a Háje i na Václavském náměstí. Tam bylo místa tolik, že řada z nich si mohla sednout na donesené deky a karimatky bez toho, že by měli špatný výhled.

V plzeňských Štruncových sadech poblíž stadionu Viktorie se sešlo několik set fanoušků. Zápas tam komentovali prvoligoví fotbalisté.

Zhruba 4000 lidí sledovalo utkání v ostravské ČEZ Areně. Jedna z ostravských společností tam pozvala své zaměstnance a pracovníky dceřiných společností i s jejich dětmi a partnery na společné fandění spojené s rodinnou zábavou. Kromě zábavných her pro děti a relaxačních programů pro ženy bylo v hale nainstalováno i pět obřích obrazovek.

Čeští fanoušci měli pouze jednou důvod k pořádné radosti.foto: Právo/Milan Malíček

V Brně fanoušci zavítali například do pivnice U Bláhovky. Výčepní umístil dokonce jednu obrazovku do výlohy, před kterou se kromě stálých hostů shromažďovali i náhodní kolemjdoucí. Fanoušci na ní zápas sledovali a po prvním poločase věřili ve výhru, jejich naděje ale spláchl déšť. Když Češi dostali druhý gól, začalo poprchávat, když druhý, spustil se liják. Diváci se tak rychle rozutekli.

K jídlu koule s českými vlajkami

Zcela plno bylo také v hospodě U Svatého Patrika, v které se fandilo především portugalským fotbalistům. Na vítězství českého týmu si vsadili jen dva přítomní.

Hospodští přizpůsobili fotbalu i menu. U Bláhovky podávají nivové koule s českými vlajkami na párátkách.

Plzeňští provozovatelé sportbarů a restaurací s velkoplošnými obrazovkami odhadovali, že by se jim tržby mohly díky fotbalovým fanouškům až pětinásobně zvýšit. Podle majitelů jsou zatím tyto provozovny obsazeny nejvíce od začátku roku. Většina z nich byla plná a lidé si museli rezervovat místo už začátkem tohoto týdne.

Tisíce lidí sledovaly v ulicích už úvodní zápas českých fotbalistů, v kterém Češi porazili Švýcarsko 1:0. Jen na Staroměstském náměstí v Praze bylo v sobotu podle organizátorů 12 000 fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám