Hlavní obsah

Do zemanovského sdružení se už přihlásilo přes dvě stě lidí

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Práce na vzniku sdružení Přátelé Miloše Zemana jsou v plném proudu. Sešlo se už přes 200 předběžných přihlášek. Právu se také podařilo získat návrh stanov, který obsahuje základní priority sdružení, jakési čtyři programové artikuly. Zemanovci chtějí kromě propagace názorů „důchodce z Vysočiny“ například vrátit smysl politickému dialogu.

Článek

Neuběhlo ještě ani čtrnáct dní od ohlášení vzniku sdružení Přátelé Miloše Zemana a již se přihlásila řada zájemců o vstup. "V tuto chvíli je už více než 200 předběžně přihlášených,“ řekl Právu dobře informovaný zdroj z blízkosti organizátorů, který si ale nepřál být jmenován.

Sdružení má čtyři hlavní cíle

Vypracován je také návrh stanov sdružení, který se podařilo Právu získat. Obsahuje čtyři programové artikuly, hlavní cíle sdružení. Zajímavý je především cíl vrátit smysl politickému dialogu. Ten totiž koresponduje se Zemanovými slovy, která pronesl v rozhovoru pro Právo.

"Pokud jde o vztah mezi levicí a pravicí, domnívám se, že je zapotřebí se vrátit k období, kdy minimálně dvě nejsilnější parlamentní strany dokázaly spolupracovat,“ uvedl a dodal: "Myslím si, že úsilí o dialog těchto dvou stran, nikoliv ovšem o jejich velkou koalici, by mělo být něčím, co by ty nesmiřitelné konflikty mezi levicí a pravicí, které mají často i osobní charakter, zmírnilo a kanalizovalo tím správným věcným směrem.“

ČTYŘI PRIORITY SDRUŽENÍ PŘÁTEL MILOŠE ZEMANA
1) Propagovat názory a postoje Miloše Zemana jako významné osobnosti politického života České republiky
2) Vytvořit platformu pro přátele a sympatizanty Miloše Zemana k vyjádření jejich názorů a umožnit občanů ČR seznámit se s těmito názory
3) Přispět ke kultivaci politiky v ČR, vrátit smysl politickému dialogu
4) Přispět k tomu, aby se politika v ČR opět stala věcí veřejnou

Organizátoři sdružení pracují nejen na stanovách, chystají i žádost o registraci, kterou podají na ministerstvo vnitra. "Počátkem příštího týdne by mělo být vše připraveno,“ řekl k tomu Právu mluvčí sdružení, exministr průmysl a obchodu Miroslav Grégr.

Po vyřízení formalit bude následovat nabírání členů. "Na požádání budou předávány přihlášky a budeme rozšiřovat členskou základnu,“ prozradil Grégr.

"Ostrý“ start práce sdružení se ale podle něj uskuteční až po prázdninách. "Nechceme nic uspěchat. Chceme, aby co nejvíce lidí bylo vtaženo do věcí veřejných, aby mohli sdělovat své názory,“ vysvětlil Grégr.

Potvrdil také, že koncem června zamíří na Vysočinu za Zemanem. Budou pracovat na širším programovém prohlášení. "Platí to, jsme na tom domluveni,“ sdělil. Podle informací Práva bude sdružení zpočátku budováno na bázi obcí a měst, později by měly vzniknout krajské struktury.

Potvrdil také, že koncem června zamíří na Vysočinu za Zemanem. Budou pracovat na širším programovém prohlášení. "Platí to, jsme na tom domluveni,“ sdělil. Podle informací Práva bude sdružení zpočátku budováno na bázi obcí a měst, později by měly vzniknout krajské struktury.

Reklama

Související témata:

Související články

Miloš Zeman nevyloučil kandidaturu na prezidenta

Bývalý premiér a předseda ČSSD Miloš Zeman, který tráví svůj politický důchod na Vysočině, Novinkám v reakci na ohlášené založení občanského sdružení "Přátele...

Zeman se nudí, míní Paroubek

Zvěsti, že se zakládá hnutí Miloš Zemana a že by také mohl expremiér v budoucnu kandidovat na prezidenta, se neshledalo s pozitivní odezvou u předsedy ČSSD...

Výběr článků

Načítám