Hlavní obsah

Prezident Klaus po operaci již pravidelně chodí a cvičí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdravotní stav prezidenta Václava Klause, který se v úterý podrobil výměně kyčelního kloubu za umělý, se zlepšuje. Klaus každý den rehabilituje, chodí a cvičí. V sobotu to řekl jeho mluvčí Radim Ochvat s tím, že s dosavadní léčbou prezidenta je spokojený i lékař Pavel Dungl, který jej operoval.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Přednosta Ortopedické kliniky Fakultní nemocnice Bulovka Pavel Dungl informuje o pooperačním stavu prezidenta václava Klause.

Článek

"Pooperační léčba pana prezidenta běží podle plánu lékařského konzilia. K pooperačnímu průběhu patří samozřejmě horečky a bolesti, nicméně pan prezident mi dnes potvrdil, že se dopoledne cítil lépe," uvedl Ochvat. Klaus by měl podle něho setrvat v nemocnici asi do druhé poloviny příštího týdne.

Operace šestašedesátiletého Klause byla plánovaná. Prezidenta, který je stále sportovně aktivní a rád hraje například tenis, údajně trápily problémy s kyčlí už léta.

Klause operovali lékaři ve Fakultní nemocnici na Bulovce, jejich tým vedl špičkový ortoped Dungl. Ještě týž den byl prezident převezen z jednotky intenzivní péče na normální oddělení. Ve čtvrtek - tedy dva dny po operaci - se pak poprvé opět postavil.

Celá rekonvalescence by měla trvat kolem tří měsíců. Do úřadu by se prezident chtěl vrátit co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám