Hlavní obsah

Paroubek se brání: Dnu nemám, byla to růže v noze

Novinky, jov

Šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi nedají spát spekulace bulvárních tiskovin, že trpí dnou. Vydal kvůli tomu dokonce oficiální tiskovou zprávu, ve které uvádí, že dna jej rozhodně netrápí. Minulý týden měl pouze virózu a růži v noze.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Paroubek evidentně považoval za nutné vyvrátit spekulace bulváru o tom, že je ve špatném zdravotním stavu. A tak vypustil do světa prohlášení, ve kterém se ohrazuje nejen proti tomu, že trpí dnou, ale také se chlubí, že byl nemocný po 20 letech.

„Je pravda, že jsem byl v minulém týdnu po dvaceti letech nemocen (viróza a růže v noze) a měl jsem tedy pouze polopracovní program. Toto mohu doložit zprávami lékařů,“ brání se Paroubek v tiskové zprávě.

„Tedy žádná dna (či podagra), bolesti kloubů anebo dýchavičnost, jak píší některá média,“ uvedl šéf největší opoziční strany. A aby nikdo nebyl na pochybách, že lídr ČSSD myslí vážně svůj plán vrátit se do vlády, píše o sobě: „Myslím, že veřejnost má právo na pravdivou informaci o zdravotním stavu ústavních činitelů i těch, kdo na významné ústavní funkce chtějí v budoucnu kandidovat.“

Co je to růže?

Jde o velmi nebezpečnou nemoc, která může vzniknout i při drobném poranění. Je provázena zimnicí, horečkou, třesavkou, zvracením, následně vzniká zarudnutí a bolestivý otok postižené oblasti. Nemoc způsobují streptokoky a stafylokoky, léčí se proto antibiotiky. Nebezpečí tkví v tom, že choroba má sklon k recidivám.

Paroubek se prohlášením snaží zabránit tomu, aby se o něm psalo jako o nemocném člověku. „Žádám proto příslušná média, aby goebbelsovsky neopakovala stokrát tyto lži a informovala o mém zdravotním stavu pravdivě,“ vyzval novináře.

Reklama

Související témata:

Související články

Premiér Mirek Topolánek má cukrovku

Premiér Mirek Topolánek má cukrovku. "Ano je to pravda, při preventivní prohlídce jsem měl špatně krevní testy a začátkem května mi diagnostikovali glykémii...

Výběr článků

Načítám