Hlavní obsah

O víkendu bude teplo, příští týden se výrazně ochladí

V pátek a o víkendu se očekává teplé počasí s teplotami okolo 25 stupňů Celsia. V pátek bude většinou jasno, o víkendu bude přibývat oblačnosti, z níž může zejména v podvečerních hodinách ojediněle pršet. V neděli se mohou místy vyskytnout bouřky. Od poloviny příštího týdne přijde ochlazení.

Článek

"V pátek ráno bude jasno s teplotami do 15 stupňů. Přes den přibude oblačnosti s občasnými dešti a teplotami mezi 21 a 25 stupňů," řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Ve čtvrtek byla v ČR vysoká vlhkost vzduchu, která u lidí vytváří dojem, že je tepleji, než teploměr ve skutečnosti ukazuje. To se bude opakovat také v pátek.

V sobotu ráno bude polojasno, odpoledne přijde od jihozápadu oblačnost, ze které může vpodvečer zapršet. Přes den se čekají teploty stejně jako v pátek do 25 stupňů Celsia.

Neděle bude polojasná až oblačná s dešťovými přeháňkami. Zejména na Moravu a Slezsko mohou zavítat bouřky. Nedělní teploty bude vyšší než sobotní a mohou dosáhnout až 27 stupňů.

Podobně teplo bude i na začátku týdne v pondělí a v úterý. Ve středu však přijde rapidní ochlazení a teploty spadnou ke 20 stupňům. Nedělní Medard tedy nepřinese déšť, ale chladné počasí od poloviny příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám