Hlavní obsah

VIDEO: Kolegům z ODS Tlustý vadí, vylučovat ho nechtějí

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanští demokraté ve videoanketě Novinek uvedli, že zatím neplánují vyloučit rebela Vlastimila Tlustého z poslaneckého klubu či dokonce ze strany. To ale neznamená, že by se jim jeho postup například u církevních restitucí zamlouval. Obviňují jej z rozbíječství.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec ODS Vlastimil Tlustý

Článek

Novinky položily několika občanským demokratům otázku, zda si myslí, že by měl být Vlastimil Tlustý vyloučen z poslaneckého klubu ODS popřípadě ze strany.

„Ne, to si v žádném případě nemyslím. Jsme demokratická strana, pokud bude respektovat to, že vítězí většina i v tom poslaneckém klubu, tak k tomu žádný důvod není,“ uvedla místopředsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová.

Také její kolegyně z vedení dolní komory Lucie Talmanová je proti. „Nemyslím si to,“ prohlásila. Premiér Mirek Topolánek nechtěl celou věc komentovat.

Předseda poslanců ODS Petr Tluchoř pak jasně prohlásil, že žádnou takovou iniciativu, která by vedla k Tlustého vyloučení, neplánuje. Kriticky se na adresu rebela vyslovil ministr vnitra Ivan Langer.

„Myslím, že by se měl chovat fér a být loajální vůči svým kolegům, protože to, co teď on dělá, tak se rozhodně za fair play nedá označit,“ řekl Novinkám.

Nejostřeji se pak vyjádřil ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. „Obávám se, že v posledních dnech překročil taková ta nepsaná pravidla, co v rámci stranické demokracie možné je a co už zavání skutečně snahou o rozbíječství,“ míní o Tlustém.

Reklama

Výběr článků

Načítám