Hlavní obsah

Výpadek na Žižkovském vysílači nezpůsobila jen bouře

Právo, Jakub Mračno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedělní výpadek vysílání prvního programu České televize v Praze a okolí zřejmě nezpůsobila jen silná odpolední bouře. Právu to potvrdil Kamil Chalupa, mluvčí společnosti České radiokomunikace, která provozuje i vysílač na pražském Žižkově. Právě ten přestal v neděli večer na tři hodiny vysílat.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Žižkovská televizní věž

Článek

„Běžně bouřka nezpůsobí problémy takového rozsahu, proto tam nyní pracují servisní týmy, které hledají příčinu poruchy,“ řekl Právu Chalupa.

K výpadku analogového vysílání programu ČT1 došlo v neděli v 18 hodin 15 minut, provoz byl obnoven až ve 21 hodin 44 minut. „Výpadek zasáhl Prahu a její jedenapadesátikilometrový okruh, který zajišťuje vysílač na Žižkovské věži,“ uvedl již v neděli pro agenturu ČTK Chalupa.

„Přesná příčina by měla být známa v pondělí odpoledne,“ řekl Právu Chalupa s tím, že další problémy na věži nebyly. „Restauraci ani další provoz věže žádné problémy kvůli bouřce nepostihly,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám