Hlavní obsah

Květen je v počtu tragických nehod letos zatím nejhorším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Končící květen se v počtu lidí, kteří zahynuli při dopravních nehodách, zařadí do čela letošní bilance měsíčních statistik. Podle neoficiálních údajů zahynulo na silnicích od počátku měsíce do pátku 78 lidí, 316 lidí bylo zraněno. Nejtragičtějším letošním měsícem byl doposud duben, kdy zemřelo na silnicích 72 lidí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Poslední květnový den se sice obešel bez mrtvých, červnovou statistiku ale začali mrtví naplňovat už v prvních hodinách nového měsíce - v noci ze soboty na dnešek. Smrtí cyklisty skončila nehoda na silnici I/35 ve Všestarech na Královéhradecku. Řidička vozu Renault 19 ho srazila po 01:00. Dva mrtvé a čtyři zraněné si pak po poledni vyžádala nehoda na silnici I/13 z Mostu do Chomutova.

Loni v květnu zemřelo na silnicích 73 lidí, předloni 85 a před třemi roky 89 lidí. Počet dopravních nehod, jež se v posledních dvou letech v květnu staly, se pohyboval kolem 17 000. Letos to zatím bylo necelých 13 000.

Nejtragičtějším dnem právě končícího měsíce je zatím úterý 20. května, kdy zemřelo osm lidí - polovina z nich při kolizi osobního automobilu u Rudníku na Trutnovsku. Sedm lidí zemřelo v sobotu 10. května.

Od čtvrtka 8. května do soboty 10. května si havárie vyžádaly 14 obětí. Ve srovnatelném období o týden dříve, kdy si také řada lidí vzala po státním svátku dovolenou, aby si prodloužila víkend, zemřelo osm osob.

Hlavně v květnu se také zvýšil počet obětí z řad řidičů motorek - například minulý víkend jich zahynulo pět. Další skupinou, která způsobila několik tragických nehod, jsou lidé bez řidičského průkazu. Takový řidič minulý týden v Chrastu u Chrudimi zabil matku s dítětem, kteří šli po chodníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám