Hlavní obsah

Vláda si snaží vylepšit mediální obraz na svých webových stránkách

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Webové stránky české vlády se mění. Objevily se nové rubriky, například "Na pravou míru". V ní Úřad vlády hájí zahraniční cesty premiéra Mirka Topolánka (ODS). Tvrdí například, že šéf kabinetu využívá k práci i cesty letadlem a má na zahraničních výjezdech velkou výdrž.

Článek

Jak již před časem informovaly Novinky, vláda se rozhodla zlepšit svůj obraz a proto naplánovala změny svých webových stránek. K vidění je již nová sekce, nazvaná „O čem se mluví“.

Její součástí jsou například on-line rozhovory, příští týden se uskuteční chat s náměstky vicepremiéra Alexandra Vondry k českému předsednictví v EU.

Nejpozoruhodnější rubrikou je ovšem „Na pravou míru“. Ta je evidentně inspirována obdobným formátem, který je k nalezení na hradních stránkách pod názvem „Co prezident neřekl“.

Hájí výstavu komiksu

Úřad vlády už do rubriky umístil „první vlaštovku“, ve které brání zahraniční cesty premiéra Topolánka. Jmenuje se „Zahraniční cesta není dovolená“. Stěžuje si, že jsou Topolánkovy výjezdy častým terčem útoků médií. Šéf kabinetu podle Úřadu vlády cestuje hojně proto, že ČR bude za půl roku předsedat EU.

Odmítá kritiku délky Topolánkových cest, jakou byla třeba ta do jižní Ameriky. Premiér podle úřadu využil nutná mezipřistání k jednáním. „Když nejsou možná taková jednání, předseda vlády využije čas k propagaci české kultury a setkání s českými krajany. Zahájení výstavy českého komiksu v Kapverdské republice splňuje všechny uvedené podmínky. Co je na tom špatného?,“ brání Topolánka úřad.

V letadle piluje projevy

Premiérské cesty jsou podle Úřadu vlády velmi náročně. „Časové posuny, hodiny strávené v letadle, čtyřicetistupňová vedra a desítky minut jednání, čekání, přesunů lze stěží považovat za příjemnou exotickou dovolenou,“ píše se na webu. Šéf kabinetu pak podle článku využívá každé minuty.

„A to málo kdo tuší, že premiér Mirek Topolánek využívá i čas v letadle k přípravám projevů a pročítání podkladů pro další jednání,“ tvrdí se v něm.

Jihoamerická cesta pak podle webu ukázala, že Topolánek má výdrž. „Lékař, který absolvoval náročnou cestu s premiérem, prohlásil, že obdivuje výdrž Mirka Topolánka,“ uvádí Úřad vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám