Hlavní obsah

Zbrojovka přiznala zpoždění pistolí pro policii, zaplatí pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká zbrojovka Uherský Brod zaplatí po osmi letech pokutu, o kterou se soudilo s ministerstvem vnitra za zpožděnou dodávku 46 000 pistolí pro policii. Část dodaných pistolí policie kvůli vadám reklamovala a požadovala po firmě pokutu 11 miliónů korun. Kolik nakonec zbrojovka zaplatí její vedení nesdělilo. Uvedly to v pátek Hospodářské noviny.

Článek

"Česká zbrojovka a.s. (...) uznala dluh vůči Ministerstvu vnitra ČR, který vznikl

"Česká zbrojovka a.s. (...) uznala dluh vůči Ministerstvu vnitra ČR, který vznikl v důsledku prodlení s dodávkami policejních pistolí. Tímto krokem budou

"Česká zbrojovka a.s. (...) uznala dluh vůči Ministerstvu vnitra ČR, který vznikl v důsledku prodlení s dodávkami policejních pistolí. Tímto krokem budou vypořádány všechny nevyjasněné nároky státu, které vznikly v souvislosti

s nákupem policejních pistolí," stojí ve společném tiskovém prohlášení ministerstva a podniku.

Zbrojovka se zavázala v případě potřeby upravit na pistolích přídavné zařízení a zabezpečit jeho spolehlivé upevnění. Znamená to, že jestliže například policie koupí nové taktické svítilny či laserové zaměřovače, zbrojovka zaručí, že zařízení může bezchybně plnit svoji funkci.

Výše pokuty je tajná

"Výše plnění je součástí obchodního tajemství, částka bude splacena v několika splátkách," řekl ředitel zbrojovky Lubomír Kovařík.

Česká zbrojovka dodala policii 46 000 pistolí za 650 miliónů korun, policie ale u 30 000 zbraní zjistila problémy při nasazování speciální lampy, z toho u 18 000 se podle tvrzení policejních expertů mohly vyskytovat na rámech mikroskopické trhliny.

Policie zvažovala podat na výrobce za zpožděné dodávky žalobu, nebránila se ale také mimosoudní dohodě v případě, že bude zbrojovka vstřícná a uzná její požadavky.

Reklama

Výběr článků

Načítám