Hlavní obsah

ČSSD pošle Topolánka na trestnou, Cikrta do brány

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČSSD chystá na své programové konferenci, která se bude konat o víkendu v Pardubicích, řadu překvapení. Podle zjištění Práva bude součástí programu například hokejová show, kdy budou symbolicky soupeřit týmy představující soc. dem. a konkurenční ODS. Na občanské demokraty největší opoziční strana zaútočí také letáky parodujícími nabídky hypermarketů.

Foto: Novinky

ČSSD představí nové volební plakáty

Článek

Sociální demokraté záměrně uspořádali programovou konferenci v prostorách pardubického zimního stadiónu ČEZ Aréna. Sportovního prostředí využijí k několika výpadům proti konkurenční ODS.

Soc. dem. podle zjištění Práva plánuje uspořádat simulovaný hokejový zápas mezi symbolickými týmy ČSSD a ODS. Hráči představující soc. dem. budou mít oranžové dresy s číslem jedna, ti, kteří budou hrát za občanské demokraty, pak modré se jmény nejkritizovanějších politiků.Součástí programu víkendové konference ČSSD bude například hokejová show.foto: Novinky

V brance bude hráč s dresem se jménem mluvčího ministerstva zdravotnictví Tomáše Cikrta a číslem 30 symbolizujícím poplatek u lékaře, objeví se i hráč v dresu se jménem ministra Tomáše Julínka (ODS), a to s číslovkou 90 se stejnou symbolikou. Zbytek týmu budou tvořit lidé v dresech se jmény krajských hejtmanů, na nich ale bude uvedena pouze nula.

Topolánek na trestné lavici

A premiér Mirek Topolánek? Toho ČSSD hrát nenechá. Představovat jej bude gumák, který prosedí celou programovou konferenci na trestné lavici.

Podle volebního manažera soc. dem. Jaroslava Tvrdíka má hokejový zápas symbolizovat soupeření mezi oběma politickými stranami. „Sportovní terminologií chceme znázornit politický konflikt,“ řekl Právu.

Důležitou postavou konference, kam je pozván jako host, proto bude hokejista Jiří Šlégr. Ten bude ČSSD pomáhat v senátní kampani. Delegáti zhlédnou videoklip, ve kterém Šlégr v oranžovém dresu vstřelí „modrým“ gól. ČSSD přitom využije na zimním stadiónu televizní „kostky“, která je v provozu při běžných hokejových zápasech.

Zaútočí na ODS kvůli cenám

Soc. dem. nezaútočí na občanské demokraty jenom během symbolického hokejového zápasu, proti konkurenci připravuje akce poukazující na zdražování. Největší opoziční strana nechala vyrobit leták „ODS Hypercena. Táhneme ceny nahoru“, který paroduje hypermarketové nabídky. Leták obsahuje fotografie krajských hejtmanů s popiskem: „Akční ceny platí až do našeho odvolání!“

Podle Tvrdíka ceny pro propagační materiál soc. dem. zjišťovala v jednom z velkoobchodů. Ty nižší jsou podle něj k poslednímu dni vlády ČSSD, ty vyšší k 1. dubnu letošního roku. Například u chleba je uvedena cena za soc. dem. 18,50 Kč, za ODS pak 25,50 Kč.

Na konferenci bude v této souvislosti také k vidění stánek s vyššími „modrými“ a nižšími „oranžovými“ cenami.

ČSSD představí letáky parodující nabídky hypermarketů.foto: Novinky

Soc. dem. o tomto víkendu představí i samolepky útočící na ODS, zobrazující dopravní značky, například třicítku v zákazové značce s popisem „Pokuta za nemoc“. Tato část kampaně nese název „Topolánkova cesta“.

Lvíčka nahradí bernardýn

ČSSD se rozhodla, že změní maskota své volební kampaně. Místo lvíčka bude na konferenci představen nový – „bernardýn záchranář“.

Lvíček přitom symbolicky novému maskotu předá štafetu. Jelikož bude součástí konference také dětský den, na který by mělo podle Tvrdíka dorazit na 800 dětí z dětských domovů, zapojí strana do akce i je. Děti budou v anketě vybírat jméno pro nového maskota-bernardýna.

Součástí programu víkendové konference ČSSD budou i karikované značky proti ODS.foto: Novinky

Kromě show budou ovšem na konferenci prezentovány i programové priority strany pro krajské a senátní volby. Jednotliví krajští lídři budou představeni ve videoklipech. Podle Tvrdíka by měla konferencí odstartovat pozitivní část kampaně soc. dem. „Máme ambici být pozitivní, představit svůj program a zároveň kritizovat konkurenty vtipně a s nadhledem,“ řekl k tomu Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám