Hlavní obsah

Tento týden asi přijdou první tropické třicítky

Novinky, znk
PRAHA

Tento týden bude v ČR vysloveně letní. Nejteplejší budou čtvrtek a pátek. Už v úterý ale mohou teploty vystoupat nad 30 stupňů. Teplo však budou doprovázet občasné srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Článek

V pondělí odpoledne se stávající oblačnost začne protrhávat. Bude polojasno až oblačno, teploty dosáhnou až 25 stupňů.

V úterý bude zesilovat teplé jižní proudění vzduchu, odpoledne by mělo být 25 až 29, v Plzeňském kraji možná až 30 stupňů. "Mohli bychom tak oslavit první tropický den od začátku roku," podotkla Honsová s tím, že loni přišly tropické teploty asi o měsíc dříve. Meteorologové to už loni považovali za nezvyklé.

Obloha bude v úterý skoroj asná až polojasná, ranní teploty se stejně jako po celý týden budou pohybovat od 14 do 10 stupňů.

Ve středu odpoledne přibude oblačnosti na většině území, lokální bouřky se objeví možná i v nížinách. Teploty zůstanou na 24 až 28 stupních.

Na konci týdne přijdou přeháňky

Čtvrtek a pátek budou nejteplejšími dny v týdnu. Bude polojasno až skoro jasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky, teploty od 25 až 29 stupňů. "Na jihu Moravy a Čech může být až 30 stupňů," podotkla Honsová.

Víkendové teploty se budou pohybovat mezi 24 až 28 stupni, znovu přibude oblačnosti. Lokálně se budou vyskytovat bouřky z tepla. Honsová upozornila, aby se lidé chránili před přímými slunečními paprsky. "Neměli by zůstávat na přímém slunci déle než 15 minut," sdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám