Hlavní obsah

Klausovi synové podepsali petici proti lisabonské smlouvě

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Václav Klaus mladší, ředitel soukromého gymnázia, a Jan Klaus, ekonom společnosti ČEZ, připojili své podpisy pod petici proti ratifikaci lisabonské smlouvy. Jak proti Evropské unii, tak i proti lisabonské smlouvě často kriticky vystupuje i prezident Klaus.

Článek

Například nedávno uvedl, že se obává v souvislosti se smlouvou o platnost Benešových dekretů. Petici podepsali i prezidentovi spolupracovníci: dosavadní mluvčí Petr Hájek, tajemník Ladislav Jakl a poradce Tomáš Haas. Svůj podpis připojili i poslanci ODS Eva Dundáčková a Juraj Raninec.

Petici na internetových stránkách www.lisabonskasmlouva.cz podepsalo do čtvrtka asi 600 lidí. Jan Klaus, mladší prezidentův syn, se k politice často nevyjadřuje.

Václav Klaus mladší, ředitel elitního soukromého gymnázia PORG, je ve veřejných otázkách zběhlejší. Před nedávnem médii např. proběhla jeho přestřelka se sdružením ODS na Praze 8. „Občanská demokratická strana v Praze osm připomíná sektu, které chybí už jen Barbora Škrlová. Kdyby viděl vnitrostranickou realitu volič ODS, asi by se mu protočily panenky,“ řekl tehdy Právu prezidentův syn.

Reklama

Výběr článků

Načítám