Hlavní obsah

Bobošíková chce zpět na Kavčí hory, místo Janečka

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslankyni Janu Bobošíkovou čeká příští rok zřejmě mnoho kariérních bitev. Bývalá moderátorka a šéfka zpravodajství České televize chystá nejen comeback do europarlamentu, ale také návrat na Kavčí hory. A to rovnou na místo generálního ředitele.

Foto: Milan Malíček, Právo

Europoslankyně Jana Bobošíková

Článek

Současnému šéfovi České televize skončí v polovině července 2009 šestiletý mandát.

Bobošíková prý situaci v ČT pečlivě sleduje. "Do konkursu bych šla v tom případě, kdybych cítila, že jak sama televize, tak Rada ČT a ti, kteří ji hodnotí, tedy poslanci, chtějí změnu,“ řekla Právu europoslankyně.

Bobošíková: nechci skončit jako Tachecí

Jana Bobošíková také dodala, že s její osobou by na Kavčí hory opět přišly velké změny.

"Já bych určitě nebyla kontinuitou současné činnosti, přinesla bych změnu. Ale musela bych cítit podporu. Nemá smysl jít do bojů, které nemají podporu. Nerada bych skončila jako Barbora Tachecí na Radiožurnálu,“ dodává Bobošíková.

Europoslankyně chce zároveň v příštím roce také obhajovat svůj post v Evropské unii.

"Pokud budu kandidovat do Europarlamentu, bude to za stranu, kterou jsem založila, a sice za Politiku 21. Minule jsem kandidovala za Nezávislé, ale jejích členkou jsem nebyla,“ řekla ve středu Bobošíková Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám