Hlavní obsah

Rakousko zavede před Eurem 2008 přísnější kontroly cizinců

Právo, pko
BRNO

Rakousko neobnoví při fotbalovém evropském šampionátu hraniční kontroly. Po středečním brněnském setkání evropských policejních šéfů to řekl náčelník rakouské policie Erik Buxbaum. Podle policejní šéfa našich jižních sousedů budou ale kontroly v příhraničí intenzivnější než nyní.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Náčelník rakouské policie Erik Buxbaum

Článek

"S kontrolami nepočítáme přímo na přechodech, ale budeme se snažit být flexibilnější, rozhodně znovu neobsadíme zelenou hranici. Důležitá bude spolupráce s policií z okolních států. Od nich budeme totiž získávat informace třeba o tom, že se chystá hranice překročit velká skupina fanoušků, kteří by třeba mohli dělat výtržnosti. V té chvíli my pružně zareagujeme a zkontrolujeme je na hranicích,“ řekl Buxbaum s tím, že obyčejní fanoušci se nemusí bát přehnaných kontrol.

"Na základě výměny informací budeme připraveni v konkrétní dobu na konkrétním místě,“ dodal rakouský policejní šéf s tím, že doufá v klidný průběh šampionátu.

"Zaměříme se na osoby, o kterých víme, že mají sklony páchat na fotbalových utkáních násilí, a o těchto lidech budeme naše rakouské kolegy informovat. Přímo v místě konání šampionátu budou i naši policisté,“ doplnil český policejní šéf Oldřich Martinů.

Reklama

Výběr článků

Načítám