Hlavní obsah

Klaus mění mluvčího, Hájka nahradí Topolánkův poradce Ochvat

PRAHA
Aktualizováno

Mluvčím prezidenta Václava Klause se od června stane Radim Ochvat, dosavadní poradce a dříve tajemník premiéra Mirka Topolánka (ODS). Současný Klausův mluvčí Petr Hájek bude jmenován zástupcem ředitele Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikačních a kulturních strategií Pražského hradu.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Radim Ochvat

Článek

"Prezident republiky Václav Klaus se rozhodl k 1. 6. 2008 jmenovat Petra Hájka zástupcem ředitele Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikačních a kulturních strategií Pražského hradu," stojí v tiskové zprávě prezidentské kanceláře.

"Následně jmenovat na místo ředitele Tiskového Odboru KPR a mluvčího prezidenta Radima Ochvata, který se dlouhodobě zabývá problematikou komunikace a médií," pokračuje sdělení.

"Stejně jako se moc těším na práci u pana prezidenta, je mi líto, že odcházím od pana premiéra. Nicméně jedna zajímavá mise končí a jedna začíná. Je to velká výzva,“ řekl Novinkám Ochvat. "Odcházím v dobrém, na našem přátelském vztahu s premiérem se nic nemění,“ dodal Ochvat.

:. Petr Hájekfoto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hájek ještě před týdnem informace o výměně na postu mluvčího popíral. "Máte špatné zdroje,“ řekl tehdy Právu.

Spekuluje se o tom, že se na Hradě schyluje i k dalším personálním výměnám. Klaus měl být podle některých velmi rozezlen únikem informace o lednové schůzce kancléře Jiřího Weigla s lobbistou Miroslavem Šloufem těsně před volbou prezidenta. Zpráva o setkání prý unikla z Hradu sotva Weigl vytáhl paty a dorazil do blízkého hotelu Savoy. Tuto informaci se nepodařilo ověřit.

Nicméně koluje informace, že i s ohledem na tuto aféru se Klaus, který má pověst pedanta řešícího všechny detaily ve svém týmu, pokouší zašpuntovat zdroje možných úniků informací i personálními změnami.

Dalším zdrojem možných odchodů může být i to, že Klaus na Hradě definitivně skončí v roce 2013 a lidé v jeho nejbližším okolí musí už dnes přemýšlet o své perspektivě.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus chystá na Hradě personální šachy

Dva měsíce po znovuzvolení Václava Klause prezidentem se na Hradě schyluje k personální rošádě. Změny v Kanceláři prezidenta republiky budou teprve zveřejněny....

Výběr článků

Načítám