Hlavní obsah

Centrem Prahy běží tisíce maratónců

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, pno

Přesně v devět hodin ráno odstartoval ministr školství Ondřej Liška pražský mezinárodní maratón. Do ulic centra metropole se u příležitosti již čtrnáctého ročníku akce postupně vydaly tisíce sportovců. Kvůli běhu je v centrální části Prahy omezena doprava, změny jsou také v provozu tramvají a autobusů v oblastech, kde se běžci pohybují.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Účastníci pražského maratónu na Karlově mostě.

Článek

Podle organizátorů se na startu objevilo více než pět tisíc běžců. Maratónská trať vede převážně podél Vltavy, a to od oblasti Modřan až do Holešovic a Karlína. Sportovci proběhnou po obou březích řeky.

Kromě hlavního závodu se ve městě koná řada doprovodných akcí. Na Staroměstském náměstí vyrazili krátce po hlavním závodu na trať účastníci Procházky pro zdraví, z Holešovic odstartoval také Rodinný minimaratón.

S dopravními problémy ve městě musí řidiči a obyvatelé počítat až do odpoledních hodin. Uzavírka se dotkne několika desítek ulic ve městě. Policisté z tohoto důvodu nedoporučují vjíždět během dne do centra města autem.

Nejrychlejší muži v hlavním závodu doběhli do cíle po jedenácté hodině dopoledne. Většina sportovců však bude do cíle závodu dobíhat až do odpoledních hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám