Hlavní obsah

Koncem května už bude počasí na koupání

Už během května by mohla být koupaliště v ČR plná, alespoň to naznačuje dlouhodobá předpověď meteorologů. Druhá polovina měsíce totiž bude teplotně nadprůměrná a odpoledne by mohlo být až 28 stupňů Celsia.

Článek

Tuto neděli to sice ještě na koupání úplně nevypadá, ale i tak si na počasí nelze stěžovat. Obloha bude jasná, jen na východě a severovýchodě přechodně hrozí oblačnost. Teploty vystoupí na 19 až 23 stupňů a povane mírný vítr.

"Vypadá to velmi pěkně, přístí týden by mělo být jasno, ani ranní mrazíky už nebudou, odpoledne se bude objevovat oblačnost, ze které mohou být bouřky. Přístí týden čekáme odpolední teploty příjemné 18-24 stupňů a příští víkend a v pondělí a v úterý to bude až 28 stupňů," sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Koncem příštího týdne se podle Honsové častěji objeví bouřky. Pršet by mělo také na začátku června. V noci mohou klesnout teploty na 12 až 6 stupňů a přes den se mírně sníží na zhruba 17 až 23 stupňů Celsia.

V každém případě bude budoucích třicet dní teplotně nadprůměrných. Úspěšnost předpovědí teplotních charakteristik je kolem 75% a úspěšnost předpovědí srážkových charakteristik kolem 65%, dodává Český hydrometeorologický ústav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám