Hlavní obsah

Střepiny zranily v Iráku českého vojáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BASRA
Aktualizováno

V irácké Basře byl při čtvrtečním raketovém útoku zraněn český voják. Ruku mu poranily střepiny a musel se podrobit operaci v britské nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný a není v ohrožení života.

Článek

Rakety na základnu začaly dopadat kolem druhé hodiny tamního času. "Jedna z raket dopadla poblíž vchodu do základny, který střeží čeští vojáci. Jeden z vojáků, rotmistr K.M., utrpěl lehké zranění paže způsobené střepinami," uvedl náčelník generálního štábu české armády Vlastimil Picek.

Voják bude přepraven zpět do ČR, jeho rodina byla už podle Picka vyrozumněna.

V Iráku nyní slouží 99 českých vojáků. Hlídají hlavní vstup na základnu mezinárodních jednotek.

Za dobu pobytu českých jednotek v Iráku zemřel na následky zranění jeden muž. Nepřežil dopravní nehodu asi 150 kilometrů od Basry v květnu 2003.

Tři čeští vojáci zemřeli v posledních letech ve službě v Afghánistánu. Poslední oběť je z minulé středy. V provincii Logar zasáhla vůz bomba, jeden voják zemřel, další dva byli těžce zraněni. Jeden z nich dosud bojuje o život v pražské vojenské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Související články

V Afghánistánu zahynul další český voják

V Afghánistánu zahynul ve středu další český voják. Vůz, v němž se vracel na základnu, zasáhla výbušnina. Další čtyři vojáci jsou zraněni, jeden z nich těžce....

Výběr článků

Načítám