Hlavní obsah

Česko čeká o volných dnech teplo a slunečno

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Teploty kolem dvaceti stupňů budou během svátečního čtvrtku a následného víkendu panovat v České republice. Teplo a slunečno budou tak intenzivní, že by lidé neměli zapomínat na opalovací krémy. Navíc kvůli pylům trav hrozí problémy alergikům.

Článek

„Ve čtvrtek ráno bude pět až jeden stupeň nad nulou. Odpoledne pak 17 až 21 stupňů Celsia,“ řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Podle ní bude dopoledne jasno až skorojasno, odpoledne pak až polojasno. Na Moravě a ve Slezsku se může místy vytvořit kupovitá oblačnost, která může přinést ojedinělé přeháňky a bouřky.

„V Čechách by pršet nemělo,“ dodala meteoroložka. Počasí v Česku je prý ovlivněno rozsáhlou oblastí vysokého tlaku vzduchu nad Skandinávií.

Pátek bude polojasný až jasný s ranními teplotami osm až čtyři stupně. Přes den pak 18 až 22 nad nulou. Podle Honsové bude počasí o víkendu v obdobném duchu.

Jen ojediněle se může tvořit kupovitá oblačnost, která s sebou přinese přeháňky či menší bouřky. Meteoroložka varovala, že při delším pobytu na slunci hrozí popálení kůže, proto by lidé měli používat opalovací krémy, a to hlavně v horských oblastech, kde je sluneční záření silnější.

S problémy se budou potýkat alergici. „Kvůli slabému větru a počasí takřka beze srážek, bude ve vzduchu velké množství pylů trav,“ upřesnila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám