Hlavní obsah

Politiky ČSSD školil bankovní lupič

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z přepadení pobočky GE Money Bank v Praze 5 z 23. dubna je podezřelý pracovník agentury Christian V.I.P, která pracovala v posledních letech na kampaních a mediálním poradenství pro ČSSD. Tomáš Marek (34) měl podle informací Práva na starost školení politiků v mediální praxi. K zoufalému činu ho dohnala pravděpodobně osobní krize.

Článek

Do banky v Petržílkově ulici podle policie vstoupil před půl druhou hodinou odpoledne. „Přistoupil k pokladní přepážce, na obsluhu namířil pistoli a dožadoval se finanční hotovosti, kterou mu pokladní vydala,“ popsala přepadení den po činu mluvčí pražské policie Dana Slabochová. Pachatel se nesnažil nijak maskovat ani vyhýbat záběrům bezpečnostních kamer.

Podle informací Práva Marek před i po činu normálně pracoval ve firmě. Když ho kolegové uviděli na policejním záznamu v pátrací relaci, odvětil prý, že je jen někomu podobný. Právě záběry v médiích však už den po loupeži přivedli policii až k němu.

Z banky měl odnést několik desítek tisíc korun, při zadržení policii sdělil, že je použil na úhradu pohledávek. „Je to osobní tragédie, měl problémy s dluhy,“ sdělil Právu zdroj.

Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová potvrdila, že zdejší státní zastupitelství případ dozoruje, o podrobnostech kauzy ale nechtěla po telefonu hovořit.

Jednatelka agentury Christian V.I.P. Magdalena Mrnková telefon sice zvedla, když ale vyslechla otázky Práva, začala špatně slyšet a hovor byl následně přerušen. Od té doby už nechávala mobil vyzvánět.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach Právu řekl, že agentura Mrnkové skutečně pro stranu pracovala. „Pokud by zaměstnávala lidi, kteří vykrádají banky, tak asi by taková spolupráce nebyla příliš vhodná pro sociální demokracii,“ reagoval Škromach.

Reklama

Výběr článků

Načítám