Hlavní obsah

Boeing musel v Brně nouzově přistát po střetu s dravcem

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nouzové přistání na brněnském letišti zažili v sobotu pozdě odpoledne cestující na lince z Brna do Stanstedu. Při startu totiž jeden z motorů Boeingu 737 společnosti Ryanair s přibližně sto padesáti lidmi na palubě nasál dravce. Právu to potvrdil ředitel brněnského letiště Tomáš Plaček.

Článek

„Řídící věž o události informovala posádku, letadlo ale dokončilo vzlet a muselo kroužit nad Brnem, aby spálilo palivo a snížila se tak hmotnost stroje. Při následném přistání letadlu fungovaly oba motory, posádka ani nehlásila nouzový stav,“ popsal situaci ředitel.

Přivolaný technik ale potvrdil, že motor Boeingu je poškozen. Posádka i cestující tak museli čekat na přílet techniků společnosti Ryanair.

„Protože se ale oprava protáhla, někteří cestující si překnihovali svoje letenky a odletěli jinými spoji. Jiní se rozhodli vyčkat, asi deset lidí dokonce přenocovalo přímo v letištní hale. V neděli v 15.20 odletělo opravené letadlo s 87 lidmi na palubě do Stanstedu,“ dodal Plaček s tím, že podobná událost se na brněnském letišti stává přibližně dvakrát do roka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám