Hlavní obsah

Technoparty duní po celém Česku

Právo, Novinky, ČTK, Martin Polák, hon, Petr Pokorná
SOKOLOV
Aktualizováno

Hned několik technoparty se rozjíždí nebo je již v plném proudu v různých koutech České republiky. Na party v Uzenicích na Strakonicku je zatím zhruba 1500 až 2000 lidí. Legální technoparty v Nových Oldřůvkách na Opavsku pokračuje již třetím dnem. Technoparty začíná také na soukromém letišti v Květné u Krajkové na Sokolovsku.

Foto: Martin Polák, Právo

Dívky se baví na technoparty v Nových Oldřůvkách na Opavsku

Článek

Na technoparty na Opavsku se baví podle policie asi 2000 lidí. Návštěvníci přijeli i z Polska, Rakouska, Francie a Nizozemska. Policisté zatím v souvislosti s akcí nezaznamenali žádné incidenty, které by museli řešit, řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

"Nedošlo ani k výraznějšímu narušení veřejného pořádku. Přijali jsme jen jedno oznámení. V noci na dnešek jej podala důchodkyně z nedalekého Klokočova. Okolo 02:30 si stěžovala na hluk," uvedl mluvčí.

V Uzenicích jsou dvě tisícovky lidí

Technoparty u Uzenic na Strakonicku začínají její návštěvníci opouštět. Počet návštěvníků akce, která začala ve středu jako narozeninová oslava na legálně pronajatém pozemku a v pátek se měla proměnit na Open Air Freeparty, se snížil na polovinu.

„V pátečních odpoledních hodinách Policie počet účastníků technoparty poklesl pod tisícovku. Možná jsou unavení. Možná se přesouvají na jiné podobné akce v jiných částech České republiky, což je pravděpodobnější,“ sdělila Právu Hana Moltašová ze strakonické policie.

Jedna z hlídek zadržela poblíž místa celostátně hledanou osobu, kterou policie eskortovala do českobudějovické vazební věznice. Dva z účastníků akce řídili auto bez řidičského oprávnění.

Akce je řádně ohlášená, je to soukromá oslava na soukromém pozemku, který si organizátoři pronajali.

Na Sokolovsku se technoparty rozjíždí

Pořadatelé technoparty na Sokolovsku na místě už postavili jeden sound systém, ke kterému by během dne měl přibýt minimálně ještě jeden. Hudba tam duní asi už od osmi hodin. „Odpoledne očekáváme účast kolem pěti stovek lidí, přivezeme ještě nějakou techniku,“ řekl Právu jeden z organizátorů akce, který se představil jako Kory. Tančit se má až do neděle.

Podle něj je technoparty řádně ohlášená, během pátku bude přivezené i potřebné zázemí. „Samozřejmě včetně toalet,“ poznamenal Kory.

Starosta Krajkové Bohumil Zajíček Právu řekl, že o akci byl včas informován. „Dali jsme pouze jednu podmínku a to, aby účastníci dodržovali hygienické podmínky. Jinak máme svázané ruce, je to na soukromém pozemku,“ doplnil s tím, že akci osobně navštíví.

Letiště leží poměrně daleko od obce a do vsi hudba nedoléhá, takže se nepředpokládají žádné větší stížnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Jihočeská Uzenice se chystá na technoparty

V Uzenicích na Strakonicku se od pátku 2. do neděle 4. května uskuteční technoparty s názvem Open Air Freeparty. Jde o legální akci pořádanou na pronajatém...

Výběr článků

Načítám