Hlavní obsah

V Uzenicích se změní soukromá oslava narozenin na technoparty

Právo, Petr Pokorný, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE
Aktualizováno

Na soukromou oslavu narozenin v Uzenicích na Strakonicku, která se v pátek změní v technoparty Open Air Freeparty už ve čtvrtek dorazily zhruba dva tisíce lidí. Policie celou akci monitoruje a kontroluje přijíždějící automobily. Kolem tisícovky lidí se baví také na technoparty v Nových Oldřůvkách u Budišova nad Budišovkou na Opavsku.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Technaři u jednoho ze soundsystémů na louce u Uzenic na Strakonicku.

Článek

„Komunikujeme s organizátorem akce. Zatím jediným problémem bylo to, že hudba hrála přes noc, což je v rozporu s obecně závaznou vyhláškou obce. Tento prohrošek je řešen jako přestupek,“ sdělila ve čtvrtek Právu mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Akce je řádně ohlášená, je to soukromá oslava na soukromém pozemku, který si organizátoři pronajali.

„Na místě bylo třeba řešit problémy s vozidly parkujícími mimo pronajatou plochu, což se podařilo vyřešit ve spolupráci s organizátory,“ dodala mluvčí.

Policejní hlídky jsou na všech příjezdových trasách k pozemku, policisté kontrolují totožnost a také to, zda řidiči vozidel nejsou pod vlivem alkoholu nebo drog. Na místě je také antikonfliktní tým složený z osmi policistů, kteří jsou proškoleni v komunikaci při akcích s větším počtem účastníků.

Nejde o první akci v Uzenicích

V Uzenicích se už v minulých letech konaly tři podobné taneční akce. Při jedné se bavilo asi 1200 lidí. Podle starosty Uzenic Jaroslava Mareše žádné problémy nebyly. Obec přesto po dřívějších zkušenostech vydala vyhlášku, že se podobné akce musejí přerušit od 22 do 6 hodin, tedy v době nočního klidu.

Organizátoři tuto okolnost ale v průběhu čtvrteční noci nerespektovali přestože je k tomu policie vyzvala. Ve 22.45 hodin začala opět znít hudba.

Na technoparty na Opavsku se baví asi 1000 lidí

Kolem tisícovky lidí se baví na technoparty v Nových Oldřůvkách u Budišova nad Budišovkou na Opavsku. Festival elektronické hudby v rekreačním středisku Hadinka je nahlášenou akcí, která má trvat až do neděle a mohlo by se na ní sejít na 2500 technařů. Zatím party probíhá bez problémů. Právu to řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

„Na místě jsou policisté dopravního inspektorátu, kteří řídí dopravu, aby nedocházelo ke kolizním situacím, a rovněž kontrolují řidiče přijíždějících a odjíždějících vozidel, zda nejsou pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek,“ uvedl.

Policisté z obvodního oddělení Vítkov a městští strážníci z Vítkova a Budišova nad Budišovkou monitorují, zda nedochází k narušování veřejného pořádku, přestupkům a podobně, přijíždějí tam také kriminalisté zaměřeni na extremismus a drogovou problematiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám