Hlavní obsah

Bursík asi nechá Štěpánka, který řídil bez řidičáku, v čele fondu

Právo, ČTK, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Štěpánek nejspíš zůstane na svém místě, i když ho policie chytila jak bez oprávnění řídí automobil. Podle Štěpánka to vyplynulo z úterního kárného pohovoru, který absolvoval u svého nadřízeného - ministra životního prostředí a vicepremiéra Martina Bursíka. „Já jsem úředník, ne politik,“ řekl Právu Štěpánek.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Martin Bursík

Článek

"Jde o významné snížení odměn v řádu desetitisíců korun, už minulý týden před medializací případu jsem dobrovolně poslal 40 000 korun nadaci obětem dopravních nehod," řekl Štěpánek. O další sankci rozhodne soud, Štěpánek může být potrestán rokem vězení nebo pokutou.

Policie Štěpánka zastavila v areálu zámeckého parku zřejmě v Golčově Jeníkově, kde byl podle TV Nova na zabíjačce. Štěpánek stačil ujet jen 200 metrů. Štěpánek, který nedokončil autoškolu, řekl, že se jen snažil dohonit známé. Podle něho šlo o hodně hloupou chybu.

Odměny dostává podle Jarmily Krebsové z tiskového odboru ministerstva životního prostředí ředitel fondu v závislosti na kvalitě odvedené práce při dosažení určitých parametrů. "Osobní chyba pana ředitele Štěpánka nás samozřejmě mrzí a může mít jistý vliv i na dobré jméno SFŽP. Na druhou stranu je nutné zdůraznit, že pan Štěpánek je velmi kvalitní a zkušený manažer," sdělila stanovisko úřadu.

Výsledky Štěpánkovy práce při správě evropských i národních prostředků pro zlepšení životního prostředí ve výši přes 150 miliard korun jsou podle ministerstva nepochybné a úřad je s jeho prací zcela spokojen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám