Hlavní obsah

Nemyslete si, že s radarem v Česku souhlasíme, varuje ruský diplomat

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrzení Washingtonu, že Rusko už v zásadě přikývlo k plánům USA na stavbu objektů raketové obrany v ČR a Polsku se neopírá o skutečnost, tvrdí ruský diplomat. Popírá také, že zbývají už jen otázky monitorování, například přítomnosti ruských inspekcí u radaru.

Článek

Po setkání s českými zákonodárci to ve středu v Praze Právu řekl náměstek ruské diplomacie Grigorij Karasin, jenž týž den vedl konzultace s prvním náměstkem ministra zahraničí ČR Tomášem Pojarem.

„Hovořili jsme o ruské verifikaci krátce, to nebylo tématem naší konzultace, ale vykládat otázku tak, že je vyřešená, není pravda. Tak to není,“ řekl Karasin.

„Jsme připraveni pokračovat v projednávání věci a jsme pro plnou transparentnost, aby i Česko jako země, v níž se plánuje objekt raketové obrany, dobře rozuměla podstatě debaty Rusko-USA, a aby se nestala obětí dezinterpretací,“vpodotkl ruský náměstek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám